Backavallen fick besök av Svenska Cupen & Örgryte IS

0 Shares
0
0
0

För snart exakt en vecka sedan var det en stor dag för min moderklubb Hisingsbacka FC. Herrlaget tog nämligen emot Superettan-klubben Örgryte IS i Svenska Cupen hemma på Backavallen. Tidigare i år vann herrlaget Hisingsmästerskapen, vinsten gjorde att man gick in Svenska Cupens första omgång, där besegrade man Divison 1-klubben Utsiktens BK med imponerande 3-1.

Förra veckan var det dags för nästa omgång och där blev det lite tuffare, Örgryte IS vann matchen med 1-5. Personligen trodde jag att vi skulle vinna den här matchen men tyvärr fick jag inte rätt den här gången. Tur att tippa på matcher aldrig har varit min grej.

Vet inte hur många av er som vet detta men inför årets säsong fick jag frågan om jag var intresserad av att få en roll i styrelsen i Hisingsbacka FC. Blev oerhört smickrad och eftersom det är min moderklubb kunde jag inte tacka nej. Att få en sådan här match till Backavallen är stort för föreningen, den största matchen i klubbens historia hittills.

Som ni förstår så låg det mycket arbete bakom och jag måste säga att jag är väldigt stolt och imponerad över alla medlemmar i föreningen som engagerat sig för att få till ett så bra evenemang som möjligt. Damlaget skötte biljettförsäljningen, biljettkassorna och caféerna på ett oklanderligt sätt. Juniorerna och P-02:orna skötte parkeringen och avetablering av staket efter evenemanget på precis samma oklanderliga sätt.

Vi får heller inte glömma alla lag som kom samlade för att heja på herrlaget och övriga medlemmar som hjälpte till med etableringen, marknadsföringen och säkerhetsfrågorna. Ja, som ni ser, det var väldigt många personer inblandade och det var mycket att tänka på för att få till ett lyckat evenemang. Blev det lyckat då? Ja, det blev oerhört lyckat måste jag säga. Stolt över alla medlemmarna i föreningen. Visst är föreningslivet härligt?

Tyvärr vann inte herrlaget den här gången men oj vad mycket vi vann som förening. Vi fick bland annat lära oss hur det är att ha sådana här stora evenemang i föreningens regi inför framtida stormatcher. För framtida stormatcher skall det bli, det har vi bestämt oss för.

Mitt ansvar förutom att hjälpa till med etableringen under matchdagen var att marknadsföra evenemanget. Men det får jag nog prata om i kommande inlägg.

Tack alla medlemmar och publik för en fantastisk dag på Backavallen. Ett minne för livet!

//Rudy Alvarado

0 Shares
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You May Also Like