En resa tar sitt slut

0 Shares
0
0
0

Ibland känns vissa beslut lättare än andra. I tisdags tog jag beslutet att hoppa av mitt ideella uppdrag som sportchef för Hisingsbacka FC:s damlag. För er som känner mig så var jag självklart tvungen att skriva av mig lite. 

Bakgrund

Jag satt i styrelsen för Hisingsbacka FC för två år sedan och då påbörjade dåvarande styrelse jobbet med att stärka upp damsidan med målet att bli det självklara valet för alla flick- och damspelare på Hisingen

Det året som styrelsemedlem innebar en del utmaningar och påfrestningar som inte gjorde det så roligt att engagera sig ideellt. Därför hoppade jag tillsammans med några andra styrelsemedlemmar av våra uppdrag. 

Läs mer om det här: Tack för det här året Hisingsbacka FC

En del av arbetet med att stärka upp damverksamheten var att ta in en bra och stabil tränarstab och få till oss några spelare för att ens kunna komma till spel. Dessa två punkter klarade vi av, in kom tränarna Jenny Holm & Mustafa Sak och vi lyckades knyta till oss spelare som Sofia Laifa, Amanda Poljak och Emilia & Lovisa Sigbratt bland annat.

Några månader senare och med en ny styrelse fick jag frågan av dåvarande ordförande om jag hade kunnat tänka mig att bli sportchef för damerna. Eftersom att jag var en av dom drivande i frågan under min tid i styrelsen så kände jag att jag ville fortsätta det arbetet vi påbörjat. Dock på ett enda villkor…. (mer om det i slutet av det här inlägget)

Under det här året har jag hunnit med en hel del saker, något jag är väldigt stolt över! Med hårt arbete, visioner och tydliga målsättningar kan man få många saker gjorda.

Inför säsongen 2020

Om vi backar bandet till säsongen 2019 så såg jag det året som ett litet provår där vi skulle testa oss fram och se vad vi som organisation och lag behöver och vilka utmaningar som väntar och hur vi skall kunna tackla dom på bästa möjliga sätt. 

Efter att ha summerat 2019 så började arbetet med att skapa oss dom bästa förutsättningar för att göra en bra säsong rent resultatmässigt men även organisatoriskt.

Truppen

Jag satte upp mål tillsammans med tränarstaben där vi bland annat ville ha två lag i seriespel, ett i division 2 och ett i division 4. Vi ville även delta i den äldsta åldersklassen i Gothia Cup. Detta krävde att vi var tvungna att utöka spelartruppen ännu mer och jag påbörjade det arbetet ganska tidigt. Skillnaden nu, jämfört med tidigare år, var att spelarna sökte sig till oss och inte tvärtom vilket är ett bevis på att vi gjort något bra längs med vägen. 

Idag, den 18 juni har vi två lag anmälda till seriespel varav Division 4 hade premiär igår och en trupp på 35 spelare. Hur fantastiskt är inte det?

Tränarstab

För att kunna driva två lag och ge dessa 35 spelare en bra spelarutbildning så började även jakten på fler tränarkollegor. Vi lyckades knyta till oss Anna Furberg som assisterande tränare och Madeleine Larsson som fystränare. Så nu har damlaget totalt fem ledare: Jenny Holm som huvudtränare, Mustafa Sak och Anna Furberg som assisterande tränare, Madeleine Larsson som fystränare och Juan Carlos Rivera som målvaktstränare.

Är oerhört stolt över att jag lyckats få till en stor och bra ledarstab. Jag tror på det där med att: desto fler ögon på plan och per spelare, desto bättre utveckling kan vi ge spelarna.

Samarbete med Backatorp IF

Hisingsbacka FC har i många år kämpat med att hålla igång sin damverksamhet. Man har även i många år kämpat för att få igång en flickverksamhet utan att lyckats. Vår grannförening Backatorp IF har däremot en stor flickverksamhet men ingen seniorverksamhet. 

Istället för att spelarna skall ta sig från ena sidan stan till andra sidan för att få göra det dom älskar mest så är det bättre skapa en bra utvecklingsmiljö på hemmaplan istället. Därför är jag oerhört glad över att vi lyckades få till ett samarbete med vår grannförening Backatorp IF med mål att stärka dam- och flickfotbollen i Backa först och främst men även på Hisingen. Direkt efter att beslutet togs så hade damlaget flera spelare från deras duktiga F05/06-lag tränandes på Backavallen. Magiskt!

Samarbetet har nu även utvecklats vidare och det innebär att Hisingsbacka FC och Backatorp IF tillsammans kommer att ha ett kombinationslag i division 4 med målet att flera av deras spelare skall kunna prova på damfotboll redan i år. 

Visionen och målet med samarbetet framöver är att fortsätta utveckla kombinationslaget (division 4) och ha ett gemensamt damjuniorlag inför säsongen 2021.

– Hisingsbacka FC – Division 2

– Hisingsbacka FC/Backatorp IF – Division 4

– Hisingsbacka FC/Backatorp IF – damjuniorer (säsongen 2021)

Något jag hoppas att båda föreningarna fortsätter att arbeta för framöver. Tack Kim för ett fantastisk samarbete!

Träningsläger & sponsorer

Fick i tidigt skede reda på att klubben har det jobbigt ekonomiskt (detta var innan covid-19 kom in i bilden) och träningslägret 2020 skulle inte kunna bekostas av klubben som den gjort tidigare år. Jag, tillsammans med ledarstaben, ville självklart skicka damlaget på träningsläger då det är viktigt för gemenskapen så jag började arbeta hårt för att hitta en lösning.

Efter många om och med så gick styrelsen med på att låta oss sälja sponsorplatser på matchshortsen, där jag lyckades ta fram ett bra paket och började jaga samarbetspartners.

Jag lyckades dra in samarbetspartnerna Idrottsortopedi, Möller Bil, NYVY Mäklare, Mitt Däck Sverige, C*Pac och självklart gick jag in med mitt bolag och sponsrade. Detta gjorde att vi kunde skicka 35 spelare på träningsläger och gjorde detta via OLKA Sportresor.

Vi åkte mitt under utbrottet av covid-19 och lyckligtvis blev inga smittade och vi hade ett fantastiskt träningsläger i Skärhamn. Det hade inte vart möjligt utan damlagets fina samarbetspartners. Tack för att ni stöttar damfotbollen på Hisingen!

Mitt beslut

Nu blev det här inlägget lite längre än vad jag hade tänkt mig men så är det ibland när hjärnan och hjärtat vill ha sagt massa saker.

Som jag skrev här ovan så hade jag ett enda villkor när jag tackade ja till uppdraget. Villkoret jag hade var: Jag vill slippa huvudvärk och jag vill att det här skall vara roligt och utvecklande för att jag skall engagera mig ideellt i föreningen ännu en gång. 

Tyvärr har jag mött motstånd sedan dag ett och nu kände jag att det fick vara nog. Allt det jag har skrivit här uppe och allt det jag/vi har åstadkommit har jag/vi fått kriga för och så skall det inte vara. Så nu räcker det! Mitt tålamod är slut! Jag lämnar med flaggan i topp och med stor stolthet över vad jag lyckats med under den här korta tiden.

När jag ger mig in i något så gör det 150% och när inte det uppskattas, då är det bättre att stiga åt sidan. Tack till ledarstaben, spelarna, sponsorerna och Backatorp för att ni trott på mina/våra idéer och visioner. Ni är bäst!

Nu skall jag lägga all fokus på mig själv, mitt företag, mina kommande uppdrag och nya utmaningar som väntar. Tack för att du orkat läsa ända hit! Kärlek!

Stort lycka till under säsongen Hisingsbacka FC!

//Rudy Alvarado

0 Shares
2 comments
  1. GRymt jobbat rudy! Vilken bedrift du haf gjort tillsammans med dina Ledare och kollegor i Hisingsbacka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You May Also Like