Tack för det här året Hisingsbacka FC

0 Shares
0
0
0

I slutet av 2017 fick jag frågan om jag var intresserad av att hjälpa Hisingsbacka FC med deras kommunikation och sociala medier. Hisingsbacka FC är min moderförening och efter lite betänketid så tackade jag ja. Klart att man hoppar in och hjälper den föreningen som format mig till den föreningsmänniskan jag är. Hann knappt sätta igång mitt arbete innan jag blev tillfrågad att sitta i styrelsen. Styrelsearbete är något jag tycker är spännande och det är alltid kul att driva processer framåt.

Jag blev invald som styrelseledamot på två år men väljer nu efter enbart ett år att hoppa av mitt styrelseuppdrag. Anledningen är att tiden inte räcker till plus att jag har ingen energi, ork eller tid att lägga ner massa arbete på något som dränerat mig på energi och fyllt på mitt energiförråd med massa negativet. Surt men sant!

Men om vi summerar året som varit så är jag väldigt stolt över det som vi i styrelsen har åstadkommit under året. Här kommer några av mina absoluta höjdpunkter från året som varit.

Merchandise

Som en del i kommunikationen tog vi fram merchandise som vi kunde sälja i vår shop. Vi ville ha något som vi kunde bära med stolthet och något som var snyggt. Därför tog vi fram hoodies, t-shirts och kepsar med motivet: BACKA. Hisingsbacka FC har sitt säte i Backa och vi älskar Backa, något som vi är stolta över och gärna bär med stolthet.

Det var också viktigt för oss att våra representationslag skulle bära dessa tröjor vid varje bortamatch. Ni måste hålla med om att dom blev ganska snygga? Det blev en stor efterfrågan under året och vi sålde slut två gånger. Succé helt enkelt.

Svenska Cupen

Herrlaget tog sig till andra omgången i Svenska Cupen efter att besegrat Utsiktens BK i första omgången. Den 23 augusti tog herrlaget emot Örgryte ISBackavallen. Den största matchen i föreningens historia. Matchen engagerade hela föreningen, allt från knattelagen till damlaget som ställde upp för att få matchen att flyta på bästa möjliga sätt.

Över 1000 personer kom till matchen och det blev en väldigt lyckad tillställning även om resultatet inte gick som vi velat. Den här matchen visade verkligen vilken kärlek det finns till föreningen och området. Alla ställde upp för att herrlaget skulle få ett sådan bra inramning som möjligt. Stolt över alla i styrelsen och alla som hjälpte till den här dagen.

Så fantastiskt att herrlaget lyckats ta sig hela vägen till andra omgången. Det laget besitter otroligt mycket talang och dom är färdiga ännu.

En annan rolig sak som hände under den matchen var att matchen dömdes av två underbara människor som har Hisingsbacka FC som moderklubb. Nämligen Bojan Pandzic och Joakim Amri Nilsson. Stort!

Våra kanaler

Tittar man på statistiken på Hisingsbacka FC hemsida så lyckades vi driva upp trafiken avsevärt något som var ett av målen inför 2018. Under 2017 hade vi 90392 besökare och 283829 sidvisningar på hemsidan och 2018 hade vi 121089 besökare och 357995 sidvisningar. Väldigt fina siffror för att vara en breddförening om du frågar mig.

Föreningen har också växt på sociala medier, på Facebook-sidan växte vi från runt 500 följare till nu över 1000 följare under 2018. Vi startade även ett officiellt Instagram-konto som nu har runt 400 följare. Twitter-kontot har också vuxit under året som varit. Ganska okej tycker jag!

Hisingsbacka FC i media

Föreningen har synts väldigt mycket i media under året. Här nedan har jag länkat några artiklar och reportage som skrivits om föreningen.

Göteborgs-Posten: “Hisingsbacka FC vägrar Backa”
Sveriges Radio: “Skoftebyn stänger av supporter”
Magasinet Fotboll: “Backa framåt”
Göteborgs-Posten: “Lyssna på poddreportaget om Hisingsbacka FC”
Göteborgs-Posten: “Hisingsbacka redo för klubbens största match”
Expressen: “Efter uppvisningen – skriver inte kontrakt”
Göteborgs-Posten: “Dennis Jonsson om Hisingsbacka, Öis och Blåvitt”
Göteborgs-Posten: “Full satsning från Hisingsbacka: “Inställning är det sista som kommer saknas”
Fotbollskanalen: “Öis dubbelvärvar – målspruta från division 2 och back från Varberg”
Göteborgs-Posten: “Mycket på spel när Hisingsbacka dukar för cupfest”
Göteborgs-Posten: “En kväll med enbart vinnare”
Göteborgs-Posten: “Ingen av oss hade spelat inför såhär många människor innan”
Göteborgs-Posten: “Lite av en slump att jag hamnade här”
Göteborgs-Posten: “Hisingsbacka är 14 poäng bättre än i fjol”
Göteborgs-Posten: “En av lokalfotbollens skyttekungar provspelar med Häcken”
Göteborgs-Posten: “Provspelarens supersuccé: “Början på en dröm”
Göteborgs-Posten: “Här är Hisingsbackas nya tränarduo”
Göteborgs-Posten: “Skyttekungen klar – Öis vann dragkampen”

Rekryteringar

Under hösten spenderade vi väldigt mycket tid på att rekrytera nya ledare till både herrlaget och damlaget. Har aldrig varit med om att en sådan här typ av rekrytering tagit så mycket tid som det tog. Men till slut lyckades vi få till tränarkonstellationer som vi är oerhört nöjda med.

Jenny Holm och Mustafa Sak som ansvariga för damlaget. Läs mer om tränarduon här: Tränarduo klar – Välkomna Jenny och Mustafa

Och Joakim Nåfors som tillsammans med Samir Taha, Junior Orantes och Juan Carlos Rivera ansvarar för herrlaget.

Avslutningsvis så är jag riktigt stolt över styrelsen som aktivt jobbat för att bygga upp damlaget för att det inom ett par år skall bli det självklara valet för alla flick- och damfotbollspelare på Hisingen.

Klubben presenterade bland annat fem nya spelare till damlaget. Kommer bli oerhört kul att följa damlaget i år.

Tack för det här året Hisingsbacka FC. Det har varit väldigt givande och lärorikt. Tack!

Nu lämnar jag över min plats till andra drivna själar. Forza HBFC!

//Rudy Alvarado

0 Shares
1 comment
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You May Also Like

En resa tar sitt slut

Ibland känns vissa beslut lättare än andra. I tisdags tog jag beslutet att hoppa av mitt ideella uppdrag…